Driftformer

Driftmetoden som benyttes i forbindelse med Apidan-systemet, er ikke anderledes i forhold til traditionel biavl , men vi benytter nogle let omdannede rammer , dog først efter at vi er kommet i gang. Da vi udskærer den udbyggede honningtavle af rammen, benytter vi ikke tråd til fastgørelsen af kunsttavlen, men første gang hvor vi skal presse vores honningtavler udskæres denne med tråden og presses med denne.  Se videoen til højre–>

Efter at vi har vasket og renset den “gamle ramme” og evt. fjernet rester af tråden, er vi nu klar til ny isætning af kunsttavle. Nu fræser vi en slids i såvel bæreliste som bundliste. Slidsen i bærelisten skal være gennemgående, men om den også skal være igennem bundlisten, er et spørgsmål om temperament. Nogle mener, at kunstvokstavlen skal støtte på bundlisten, jeg personligt mener, at den skal have mulighed for bevægelse i bundlisten, da jeg flere gange har bemærket, at den på varme dage kan komme til at pose ud ved bundlisten. Den udskårne slids skal have en brede på 2 millimeter, sådan at den klemmer let om kunsttavlen, så den bliver siddende fast.

Obs. Når vi bruger trådløse rammer kan man presse sin honning i samme tempo som når man slynger med en 6 solds slynge. Man slipper også med at bruge tid på at skrælle og tråde sine rammer.

YouTube-forhåndsvisningsbillede