Apidan si-stemet

Apidan-si/filtersystem er det første Si/filtersystem der kontinuerligt kan si urenheder fra slynget eller presset uopvarmet honning. apidan-si/filtersystem blev første gang præsenteret for biavlerne på en biavlerudstilling i Tyskland 1993, og Sisystemet må have været så godt, at det på trods af at dette er og var brugsmodelbeskyttet i både Danmark og Tyskland, kort efter blev kopieret af en Biavlmaterielforhandler i Danmark. apidan-si/filtersystem er stadigt det eneste Si/filtersystem der kontinuerligt kan si uopvarmet honning. apidan-si/filtersystem arbejder fuldstændigt selvstændigt uden nogen arbejdsindsats fra biavlerens side, og kan si mellem 1500 til 2000 kg. honning inden at siposen skal renses.

Apidan-si/filtersystem er desuden meget let at rengøre, på grund af sin enkle og hygiejniske opbygning. Det er meget let at fjerne siposen, da denne kun fastholdes af en springring, og endvidere kan hele Sisystemet meget let skilles. apidan-si/filtersystem er som en selvfølge opbygget i kraftigt rustfrit stål. Funktion: apidan-si/filtrsystem er monteret med en kraftig elektrisk gearmotor, som bringer siposen i langsom rotation. Dette medfører at de frasiede partikler til stadighed fjernes, og der vil blive skabt et åbent areal hvor honningen vil kunne passere. Endvidere vil den stadige bevægelse der er i honningen, bevirke at en begyndende krystallisation vil standse, og eventuelle krystaller vil blive slået i stykker. Det eneste arbejde der er i forbindelse med siningen er, at anbringe den spand hvor honningen løber ud i efter slyngning eller presning af honningen, og placere den i den tragt som er monteret apidan-si/filtersystem . Honningen vil automatisk blive siet gennem siposen og løbe ud i en tilsvarende spand, anbragt under selve Sisystemet.

Apidan-si/filtersystem, som er solgt i Danmark – Norge – Holland og Tyskland, er beregnet til sining/filtrering af uopvarmet honning, men også lettere krystalliseret honning kan den si, men Lynghonning og Melezitose honning gør apidan-si/filtersystem uundværligt.

Her ses et apidan-si/filtersystem

Apidan-si/filtersystem

Teknisk data
Højde 108 cm.
Bredde 50 cm.
Dybde 72 cm.
Vægt 35 kg.
Kapacitet pr. gang 30 kg.
Imellem rensning afhængig