Apidan honningpresse

Apidan-honningpresse model 60 “Automatic”

Apidan-honningpresse model 60 “Automatic” arbejder med et meget højt tryk, hvilket er nødvendigt hvis et tilfredsstillende resultat skal opnås. Også konstruktionen af stempel – låg og indvendigt trykkammer er udformet sådan, at pressen er konstrueret til presning af honnning. Dette medfører også at den hårdt sammenpressede, og næsten tørre vokskage, er meget let at fjerne. Forsøg med presning af forskellige frugtsorter, har også vist fine resultater.

Apidan honningpresse model 60 “automatic”

Apidan-honningpresse model 60 “automatic” er beregnet til biavleren med mere end 10 stader. Her virker trykfunktionen med trykluft, hvilket medfører en 100% hygiejnisk presning, og kræver derfor at man er i besiddelse af en kompressor med et max. tryk på 8 bar, og en tank på ca. 20 liter. Efter presning af de udskårne honningtavler på pressens asymmetriske bord, presses honningen ud af vokscellerne i 3 til 4 minutter, og så er den sammenpressede vokskage klar til at fjerne.

Her visse en række honning presser

Honning presser

Generelt for Apidan-honningpresse model 60 “automatic” er at den er specielt udviklet til presning af almindelig honning, men også sværere honningtyper som Lynghonning samt Melezitose honning, som er umulig at slynge ud af tavlerne , kan Apidan model 60 “automatic” også klare. Endvidere har det vist sig at lettere krystalliseret honning også kan presses.

Tekniske data på Apidan-honningpresse

Bordplade: 56X56 cm  Bordhøjde: 92,5 cm. Areal: 50×50 cm. Vægt. ca. 72kg.

Kapacitet:   4 til 5 udbyggede honningtavler pr.

Presning :35 til 40 tavler pr. time.  50 til 80 kg. Pr. time.

Vokskagen klar til smeltning.

Først udskæres den udbyggede honningtavle fra bærelisten.